Hieno ja vaikuttava kirja Reviewed by Momizat on . William Stonerin elämäntarina nuorukaisesta vanhukseksi etenee kiireettömästi ja vähäeleisesti. Kirja ei ole tapahtumarikas, mutta rivien väliin mahtuu runsaast William Stonerin elämäntarina nuorukaisesta vanhukseksi etenee kiireettömästi ja vähäeleisesti. Kirja ei ole tapahtumarikas, mutta rivien väliin mahtuu runsaast Rating: 0

Hieno ja vaikuttava kirja

William Stonerin elämäntarina nuorukaisesta vanhukseksi etenee kiireettömästi ja vähäeleisesti. Kirja ei ole tapahtumarikas, mutta rivien väliin mahtuu runsaasti dramatiikkaa. Stoner kohtaa pettymyksiä sekä akateemisessa maailmassa että rakkauselämässään, mutta elää silti hyvän elämän. Hieno ja vaikuttava kirja, joka jää lähtemättömästi lukijan mieleen.

-Johanna Kampin myymälästä
kaunokirjat_suosittelija_fb_560x292px_johanna

 

William Stoner kasvaa Yhdysvaltojen Keskilännessä maatilan poikana mutta hylkää juurensa ja elää hiljaista yliopistonopettajan elämää. Avioituminen parempiin piireihin ei tuo onnea, ja yliopistomaailmassa hänet yritetään nujertaa. John Williams kuvaa mestarillisen eleettömästi elämässään pettyvän miehen tuntoja, rakkautta työtä ja kirjallisuutta kohtaan ja hauraita onnen hetkiä. Syvän inhimillinen tarina koskettaa armottoman täsmällisellä kuvauksellaan, ja hieno ajankuva kantaa nykypäivään. Williams kuvaa yhden ihmisen elämän, ei enempää eikä vähempää, mutta tekee sen vakuuttavan viisaasti. Williamsin romaani ilmestyi alun perin vuonna 1965 mutta ei herättänyt tuolloin suurta huomiota. Vuonna 2006 alkoi Stonerin uusi tuleminen, kun kirjasta otettiin uusia painoksia, se käännettiin useille kielille ja se voitti kriitikot ja lukijat puolelleen. 

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top