Herkullisen tarkka ja elävä kuvaus 60-luvusta Reviewed by Momizat on . Teoksen kehyskertomuksessa ollaan 90-luvulla, mutta suurin osa tarinasta sijoittuu 60-luvun loppuun. Parasta kirjassa onkin herkullisen tarkka ja elävä kuvaus 6 Teoksen kehyskertomuksessa ollaan 90-luvulla, mutta suurin osa tarinasta sijoittuu 60-luvun loppuun. Parasta kirjassa onkin herkullisen tarkka ja elävä kuvaus 6 Rating: 0

Herkullisen tarkka ja elävä kuvaus 60-luvusta

4dszzkdmTeoksen kehyskertomuksessa ollaan 90-luvulla, mutta suurin osa tarinasta sijoittuu 60-luvun loppuun. Parasta kirjassa onkin herkullisen tarkka ja elävä kuvaus 60-luvusta, musiikkia, huonekaluja, vaatetusta ja tapoja (alkoholia ja tupakkaa kuluu paljon) myöten. Nousukauden juhlissa riittää loistoa, mutta sädehtivän julkisivun takana olevat ihmiset eivät välttämättä voi hyvin.

Kirja kertoo sekä erään avioliiton hajoamisesta että naisen roolin muuttumisesta. Naiset ovat pääosassa, mutta koko kirjan sanoman kiteyttää hyvin lainaus, jossa kuvataan perheen isää: ”Se ei olisi ollut sellainen, jollei olisi elänyt sitä aikaa.” Pidin kirjasta paljon ja suosittelen sitä kaikille lähihistoriastamme tai naisen asemasta kiinnostuneille.

-Johanna Kampin myymälästä
kaunokirjat_suosittelija_fb_560x292px_johanna

Kesä 1966 – maailma avautuu, rakkaus vapautuu. Kenenkään huomaamatta kahden helsinkiläisnaisen elämä muuttuu peruuttamattomasti. Nelikymppinen Vuokko on viettänyt edustusrouvan elämää. Lasten aikuistuessa elämään hiipii tyhjyys. Kun hän kohtaa toistakymmentä vuotta nuoremman Martin, tyhjyydessä leimahtaa kipinä. Aune on tehnyt itsensä korvaamattomaksi työpaikalla ja vaiennut tunteistaan. Ankara velvollisuudentunto on ollut papin tyttärelle itsestäänselvyys lapsuudesta asti. Kun Aune uskaltautuu muodikkaalle Kanarian-matkalle, elämään avautuu uusia näköaloja.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top