Surullisen kaunis ja koskettava tarina Reviewed by Momizat on . Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe Surullisen kaunis ja koskettava tarina sokeasta ranskalaistytöstä ja saksalaisesta orpopojasta toisen maailmansodan Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe Surullisen kaunis ja koskettava tarina sokeasta ranskalaistytöstä ja saksalaisesta orpopojasta toisen maailmansodan Rating: 0

Surullisen kaunis ja koskettava tarina

0409749_2

Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe

Surullisen kaunis ja koskettava tarina sokeasta ranskalaistytöstä ja saksalaisesta orpopojasta toisen maailmansodan aikoihin. Päähenkilöiden tarinat kulkevat erillään lähes koko kirjan ajan ja heidän tulevaan kohtaamiseensa latautuukin niin paljon jännitteitä ettei kirjaa helposti laske käsistään vaan aina tekee mieli kääntää vielä se seuraavakin sivu. Marie-Laurie on menettänyt näkönsä lisäksi paljon muutakin, mutta häntä ympäröivään maailmaan mahtuu silti paljon kauneutta ja kiehtovia yksityiskohtia. Sodan julmuudet ovat koko ajan läsnä ja pienet asiat kuten pienoismallit ja kotilot saavat suuren merkityksen. Radioaallot ja jalokivi antavat toivoa paremmasta huomisesta. Suosittelen tätä Pulitzer-voittajaa sentimentaalisten ja vetävien tarinoiden ystäville.

Johanna, Kampin myymälä

kaunokirjat_suosittelija_fb_560x292px_johanna1-e1411109129327

Jännittävä. Koskettava. Ahmittava. Suuri lukuromaani sodasta, rakkaudesta ja radioaalloista sekä mittaamattoman arvokkaasta jalokivestä joka määrää kahden erikoisen lapsen kohtalon. Saksalainen Werner asuu orpokodissa ja kuuntelee öisin ranskankielisiä radiolähetyksiä. Sokea Marie-Laure elää isänsä, Pariisin luonnontieteellisen museon lukkosepän, kanssa. Sota syttyy. Werner sijoitetaan radiolähetyksiä vakoilevaan SS-yksikköön, ja Marie-Laure pakenee Bretagneen, Saint-Malon kaupunkiin. Mukanaan hänellä on salaperäinen, mahdollisesti kirottu, jalokivi, Vuosi vuodelta Wernerin ja Marie-Lauren polut lähenevät toisiaan. Mitä tapahtuu kun heidän tiensä viimein risteävät? Antony Doerr (s.1973) on palkittu amerikkalainen kirjailija. Kaikki se valo jota näemme on hänen läpimurtoteoksensa. Kirjaa on myyty pelkästään Yhdysvalloissa yli puoli miljoonaa kappaletta vajaassa puolessa vuodessa ja siitä on tullut verkkokirjakauppa Amazonin kehutuimpia romaaneja kautta aikojen. Myös kriitikot ovat ottaneet Doerrin romaanin omakseen.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top