Hyytävän tyylin mestari Reviewed by Momizat on . Kochin romaaneissa on dekkarien parhaat puolet: aiheena on kiinnostava mysteeri ja kerronta koukuttaa yllätyksellistä loppuratkaisua myöten. Rikos ei kuitenkaan Kochin romaaneissa on dekkarien parhaat puolet: aiheena on kiinnostava mysteeri ja kerronta koukuttaa yllätyksellistä loppuratkaisua myöten. Rikos ei kuitenkaan Rating: 0

Hyytävän tyylin mestari

Koch

Kochin romaaneissa on dekkarien parhaat puolet: aiheena on kiinnostava mysteeri ja kerronta koukuttaa yllätyksellistä loppuratkaisua myöten. Rikos ei kuitenkaan ole kirjassa pääasia vaan sen avulla kerrotaan Ihmisluonnon pimeistä puolista. Tavallisen oloiset ihmiset pystyvät hurjiin tekoihin ja kirjan henkilöhahmoihin onkin vaikea samaistua. Kochia lukee ahmien ja ihokarvat pystyssä, ravisuttava lukukokemus. Suosittelen lukijoille, jotka haluavat jotain ajatuksia herättävää ja kaunokirjallisuuden valtavirrasta poikkeavaa luettavaa.

Naapuri on romaani mustasukkaisuudesta ja kateudesta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Kochin terävä katse ei tälläkään kertaa säästä ketään.

Johanna Kampin myymälästä

kaunokirjat_suosittelija_fb_560x292px_johanna1-e1411109129327

Herra M. on arvostettu ja kansainvälisesti menestynyt kirjailija, jonka uran kirkkain tähti on kuitenkin jo pahasti hiipumassa. Uudemmat sotaromaanit eivät herätä samanlaista kiinnostusta kuin läpimurtoromaani, mysteeritarina historianopettaja Jan Landzaatista, joka katosi sen jälkeen, kun hänellä oli ollut lyhyt suhde oppilaansa kanssa. Viimeisen kerran opettaja oli nähty eräällä mökillä, paikalla oli ollut myös kyseinen opiskelijatyttö ja tämän uusi poikaystävä. Mutta nyt kirjailija M.:n ura ja samalla Landzaatin katoamismysteeri ovat kumpikin painumassa unohduksiin. Eivät kuitenkaan salaperäiseltä alakerran naapurilta, joka pitää M.:ää tarkasti silmällä. Mitä tekemistä naapurilla on katoamistapauksen kanssa? Naapuri on hyytävä ja älykäs romaani heikentyvästä kirjailijasta, kahdesta rakastuneesta nuoresta ja kadonneesta opettajasta – ja kirjasta, joka kietoo kaikkien kohtalot ikuisesti yhteen. Menestysromaaniensa Illallinen ja Lääkäri tapaan Koch onnistuu jälleen yllättämään lukijan. Hän osaa rakentaa taitavasti erilaisia harhautuksia ja vaihtoehtoisen tulkinnan mahdollisuuksia. Salakavala tarina pitää loppuun asti otteessaan, ja kirjan moraaliset kysymykset jäävät vaivaamaan pitkään.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top