Kivinen tie kirjailijaksi Reviewed by Momizat on . Norjalaisen Karl-Ove Knausgårdin Taisteluni-sarja on edennyt jo viidenteen osaan. Olen edelleen aivan rakastunut Knausgårdiin…eli hänen kirjojensa samannimiseen Norjalaisen Karl-Ove Knausgårdin Taisteluni-sarja on edennyt jo viidenteen osaan. Olen edelleen aivan rakastunut Knausgårdiin…eli hänen kirjojensa samannimiseen Rating: 0

Kivinen tie kirjailijaksi

knasu

Norjalaisen Karl-Ove Knausgårdin Taisteluni-sarja on edennyt jo viidenteen osaan.

Olen edelleen aivan rakastunut Knausgårdiin…eli hänen kirjojensa samannimiseen päähenkilöön. Tämä osa kertoo kirjailijan opiskeluvuosista ja kirjailijaksi tulemisesta, mieheksi kasvamisesta ja ensimmäisestä avioliitosta. Kirja on sarjan alakuloisin, mutta taattua Knausgårdia, joka ei petä fanejaan. Ilmiötä nimeltä Knausgård ei kannata jättää väliin, joten suosittelen lämpimästi ihan koko sarjan lukemista. Ja kateeksi käy niitä, joilla on tämä mahtava lukuelämys vielä edessäpäin.

Johanna Kampin myymälästä

kaunokirjat_suosittelija_fb_560x292px_johanna1-e1411109129327

 

Karl Ove Knausgårdin autofiktiivisen romaanin viides nide on kirjoitettu rajulla voimalla ja vilpittömyydellä. Hän muuttaa Bergeniin aloittaakseen opinnot uudessa kirjailija-akatemiassa ja satsatakseen kaiken kirjoittamiseen. Karl Ove haluaa paljon, ymmärtää niin vähän eikä saa mitään kunnollista aikaiseksi. Alun rajaton itsetunto alkaa horjua, kun häntä nuoremmat ystävät julkaisevat esikoisteoksiaan. Alkoholia alkaa taas kulua. Muutos alkaa, kun isä kuolee. Lopulta isänpelko hellittää, ja Karl Ove onnistuu pitämään huonot muistot aisoissa tekemällä isästä osan omaa kirjoittamistaan. Silloin pato murtuu ja elämä, rakkaus ja luovuus alkavat virrata vapaammin. Sanoja tulee lopulta esikoisromaaniksi asti.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top