Väkevä ja vaikuttava lukukokemus Reviewed by Momizat on .         Katja Kettu: Yöperhonen "Suurin osa kirjan tapahtumista sijoittuu Vorkutan vankileirille Volgan mutkaan sekä Lavran kylään Marinmaal         Katja Kettu: Yöperhonen "Suurin osa kirjan tapahtumista sijoittuu Vorkutan vankileirille Volgan mutkaan sekä Lavran kylään Marinmaal Rating: 0

Väkevä ja vaikuttava lukukokemus

kettuyöperhonen

 

 

 

 

Katja Kettu: Yöperhonen

”Suurin osa kirjan tapahtumista sijoittuu Vorkutan vankileirille Volgan mutkaan sekä Lavran kylään Marinmaalle.
Tapahtumat ovat rankkoja, tunteet ovat väkeviä niin vihassa kuin rakkaudessakin ja naisen asema surkea.
Ahdistusta kuitenkin lieventää tehokkaasti Ketulle tunnusomainen rehevän aistikas kielenkäyttö.
Luonnonuskomusten voimakas läsnäolo tuo kirjaan mystisen unenomaisen tunnelman. Kirja ei ole helpoimmasta päästä, mutta Kätilöön ihastuneet pitävät siitä varmasti.
Vaikuttava lukukokemus, joka jää pitkäksi aikaa mieleen.”

– Johanna Kampin myymälästä

kaunokirjat_suosittelija_fb_560x292px_johanna1-e1411109129327

Universaali tarina sisusta, selviytymisestä ja oman kulttuurin merkityksestä. Lappi, 1930-luku. Raskaana oleva valkokenraalin tytär Irga hiihtää takaa-ajajiaan pakoon Neuvostoliittoon. Rajan takana odottaa akiteeraaja Suenhammas ja uusi elämä. Venäjä, 2015. Ruumishuoneella makaa kansatieteilijä Henrik, jonka suomalainen tytär Verna on saapunut etsimään isäänsä, liian myöhään. Verna joutuu selvittämään menneisyyttään ympäristössä jossa ihmiset on peloteltu hiljaisiksi ja jokaisella on syynsä valehdella. Suomensukuinen marilaisyhteisö jumaltaruineen ja uhrilehtoineen kamppailee kielensä ja kulttuurinsa säilyttämiseksi. Romaanissa henkilöiden kohtalot risteävät ja aikakaudet leikkaavat toisensa herkullisella tavalla muodostuu suuri kertomus ystävyydestä, sisusta, oman heimon puolustamisesta. Yöperhonen on Katja Ketun viides kaunokirjallinen teos. Vuonna 2011 ilmestynyt Kätilö voitti Runeberg-palkinnon ja on käännetty 20 kielelle.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top