Taattua Hotakaista Reviewed by Momizat on .         Kari Hotakainen: Henkireikä Hieno kirja rikoksesta. Siitä mihin tavalliset lainkuuliaiset kansalaiset saattavat syyllistyä kun pinna         Kari Hotakainen: Henkireikä Hieno kirja rikoksesta. Siitä mihin tavalliset lainkuuliaiset kansalaiset saattavat syyllistyä kun pinna Rating: 0

Taattua Hotakaista

 

kaunokirjat_suosittelija_fb_560x292px_johanna1-e1411109129327henkireikä

 

 

 

Kari Hotakainen: Henkireikä
Hieno kirja rikoksesta. Siitä mihin tavalliset lainkuuliaiset kansalaiset saattavat syyllistyä kun pinna lopulta katkeaa.
Rikosten pohtimisen lisäksi kirjan päähenkilöitä komisariota, suntiota ja parturikampaajaa yhdistää kuorolauluharrastus.
Eri ihmisten tarinat risteilevät ja poukkoilevat, mutta juonen jännite kantaa hyvin loppuun asti.
Teksti kulkee notkeasti ja lauseet ovat tarkkaan hiottuja.
Taattua Hotakaista siis, ei voi kuin suositella.

 

– Johanna Kampin myymälästä

 
Rikosylikomisario liittyy sekakuoroon ja toivoo, että uusi harrastus vie ajatukset pois työasioista. Toisin käy. Sillä samassa kuorossa laulavat myös Suntio ja Parturikampaaja, joita riivaavat taloudellinen ahdinko ja rakkauden hiipuminen, ja joita siksi yhdistää synkkien salaisuuksien vyyhti. Rikosylikomisario löytää tahtomattaan heidän kanssaan yhteisen sävelen, mutta se kulkee nuotin vieressä. Seurauksena on pyörre, joka vie järjen ja
antaa tilalle tulen. Kuoro humisee, henki pihisee. Mitä tekee se, joka ei ole koskaan mitään tehnyt? Mistä muistetaan se, joka on aina itsensä unohtanut? Mitä tapahtuu kun ylittää rajan? Ja millaisiin vaatteisiin vainajat puetaan? Hypnoottinen ja kiihkeä romaani asettaa kysymyksiä, joihin ei ole vastausta ja vastaa kysymyksiin, joita ei yleensä kysytä. Henkireikä on romaani rakkauden ja vihan töistä. Se on järkyttävän hauska ja kipeän traaginen romaani rikoksen anatomiasta, siitä mitä emme kenties tee, mutta jota suunnittelemme. Kari Hotakainen virittää lyyrisen proosansa ennennäkemättömille kierroksille, mutta vauhdissakin lause palvelee maailmaa, jota se kuvaa ja luo. Tämä kirja on kirjoitettu tilassa.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top