Elämää Harry Potterin jälkeen? Reviewed by Momizat on .   Holly Black & Cassandra Clare: Rautakoe (Magisterium 1) - Hoi, Harry Potter-fanit! Koskaan ei ehkä enää tule ”uutta Harry Potteria”, mutta Magisteriu   Holly Black & Cassandra Clare: Rautakoe (Magisterium 1) - Hoi, Harry Potter-fanit! Koskaan ei ehkä enää tule ”uutta Harry Potteria”, mutta Magisteriu Rating: 0

Elämää Harry Potterin jälkeen?

rautakoep

 

Holly Black & Cassandra Clare: Rautakoe (Magisterium 1)

– Hoi, Harry Potter-fanit! Koskaan ei ehkä enää tule ”uutta Harry Potteria”, mutta Magisterium-sarja ja Callum Hunt pääsevät kyllä erittäin lähelle – monien mielestä jopa ohi!
Rautakokeen alkuasetelmassa oli paljon yhteistä Potterin kanssa, joka ensin arvelutti minua aikalailla. Magisteriumin maailmassa mikään ei kuitenkaan ole mustavalkoisesti hyvää tai pahaa. Lukija joutuu jatkuvasti pohtimaan hyvän ja pahan välistä suhdetta ja muokkaamaan omaa käsitystään kuka tai mikä on hyvää tai pahaa? Kun tarina ja henkilöt alkoivat rakentua kirjan edetessä, vei kirja mukanaan, eikä toista osaa malttaisi millään odottaa! Jos sinulle ei käy kirjan loppuun päästyäsi samoin, ihmettelen suuresti!

– Jussi Kajaanin myymälästä

Monet lapset ovat haaveilleet taikageenistä, kyvystä joka avaisi heille Magisteriumin ovet. Mutta ei Callum Hunt. Koko Callumin lapsuuden ajan hänen isänsä on kehottanut poikaansa pysyttelemään erossa taikuudesta. Niinpä Magisteriumin pääsykokeeseen osallistuessaan hänen on töpättävä. Rautakoe on vain alku, todellinen testi on vasta edessä.

 

 

Arvoitus nimeltä MargoJohn Green: Arvoitus nimeltä Margo

Quentin on aina ollut ihastunut naapurin Margoon ja kun eräänä iltana Margo koputtaa Quentinin ikkunaan ja pyytää mukaan mystiselle kostoretkelle, tuntuu Quentinin toiveet täyttyvän. Mutta kun Margo yllättäen katoaa, Quentin saa huomata, ettei ehkä tuntenutkaan naapuriaan niin hyvin kuin oli kuvitellut. Margon etsintä ja hänen ajatustensa selvittäminen tempaisee lukijan mukaansa. Quentinin muut ystävät tuovat tarinaan oman lisämausteensa…Arvoitus nimeltä Margo on omasta mielestäni paras ja monipuolisin John Greenin kirja tähän asti! Kirjassa on sopivassa määrin jännityselementtejä, huumoria, erilaisten nuorten erilaisia sielunmaisemia, sekä myös arvoituksellinen erikoispiirre ”paperikaupunkien” muodossa.

– Jussi Kajaanin myymälästä

Hauska ja syvän oivaltava romaani Tähtiin kirjoitetun virheen kirjoittajalta. Mestarillisen tarkka kuvaus siitä, miltä elämä näyttää, maistuu ja tuntuu itsenäistyvästä nuoresta.
Quentin Jacobsen, Q , on aina ollut rakastunut Margoon. Lapsuuden ystävyyden jälkeen Q ja Margo ajautuivat eri kasteihin: upea ja kekseliäs Margo suosittuihin, nörttimäinen Q marginaaliin.
Kun ninjaksi pukeutunut Margo koputtaa Q:n ikkunaan ja kutsuu tämän koko yön kestävälle kostoretkelle, poika lähtee mukaan. Seuraavana aamuna Q palaa kouluun sydän täynnä uutta läheisyyttä Margon kanssa, mutta käykin ilmi, että tyttö on kadonnut. Greenin kolmas suomennos toimii kuin dekkari: Quentin alkaa ratkoa arvoitusta nimeltä Margo ja tajuaa, ettei ole tuntenut tyttöä lainkaan eikä välttämättä löydä häntä enää elävänä. Tarina kyseenalaistaa sen, mitä ihmiset voivat todella tietää toinen toisistaan. Ja kuten kaikki Greenin tarinat, myös Arvoitus nimeltä Margo on kirja runoudesta, läpänheitosta, ystävyydestä, filosofiasta ja rakkaudenkaipuusta.
uusi_header

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top