Veriteko vailla vertaa Reviewed by Momizat on . Teemu Keskisarja: Kirves Toivo Harald Koljosen rikos ja rangaistus Tunnustaudun heti aluksi suureksi Keskisarja-faniksi. Miehen kynästä historia herää henkiin, Teemu Keskisarja: Kirves Toivo Harald Koljosen rikos ja rangaistus Tunnustaudun heti aluksi suureksi Keskisarja-faniksi. Miehen kynästä historia herää henkiin, Rating: 0

Veriteko vailla vertaa

Kirves 180Teemu Keskisarja:
Kirves
Toivo Harald Koljosen rikos ja rangaistus

Tunnustaudun heti aluksi suureksi Keskisarja-faniksi. Miehen kynästä historia herää henkiin, hämmentävä muuttuu ymmärrettäväksi ja mennyt aika avautuu. Kirves on hieno aikamatka sotavuosien Suomeen ja Koljosen elämään ja kuolemaan viimeisenä Suomessa teloitettuna siviilinä. Niukoista antimista ammentanut historioitsija onnistuu tuomaan tapahtumat niin lähelle lukijaa että välillä voi jopa tuntea vanhan viinan hajun ja kuulla junat kiskoilla. Suosittelen kaikille historiasta ja ihmismielestä kiinnostuneille.

skk_suosittelija_Katja_180– Katja Joensuun myymälästä

Kolkko kevätyö sota-ajan hiljentämässä kylässä, kolkuttelija korpimökin ovella. Kasa viattomia vainajia, veriteko vailla vertaa ja sielutieteellistä selitystä. Suomen oikeuslaitos koetuksella armottoman poikkeustapauksen paineessa. Historioitsija Teemu Keskisarja vaihtaa nyt aiheensa kansakunnan kohtaloista rikollisten piruparkojen ihmiskohtaloihin. Päähenkilönä on maalari Toivo Harald Koljonen, jota aikalaiset vuonna 1943 tituleerasivat ”joukkomurhatyöntekijäksi”. Kirves rakentuu dekkarin muotoon, mutta nojaa perinpohjaisiin arkistotutkimuksiin. Mistä on peräisin maksimaalinen pahuus, julmuus tai hulluus? Yhdestä teosta avartuu näkökulma rikosten ja rangaistusten historiaan. Kirves heiluu paitsi murha-aseena myös kuolemantuomioiden toimeenpanossa. Suuri yleisö muistaa mysteereistä lähinnä Ulvilan, Kyllikki Saaren ja Bodom-järven. Loppuun jauhettua peruskauraa! Keskisarjan kertomat tarinat ovat tuntemattomampia, todempia, pimeämpiä ja punaisempia.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top