Maailman pisin pajunköysi -101 historiallista harhakäsitystä Reviewed by Momizat on . Åke Persson, Thomas Oldrup: Maailman pisin pajunköysi 101 historiallista harhakäsitystä Loistava lahjaidea historiasta kiinnostuneelle! Viihdyttäviä faktoja vil Åke Persson, Thomas Oldrup: Maailman pisin pajunköysi 101 historiallista harhakäsitystä Loistava lahjaidea historiasta kiinnostuneelle! Viihdyttäviä faktoja vil Rating: 0

Maailman pisin pajunköysi -101 historiallista harhakäsitystä

Maailman pisin pajunköysi 180 Åke Persson, Thomas Oldrup:
Maailman pisin pajunköysi
101 historiallista harhakäsitystä

Loistava lahjaidea historiasta kiinnostuneelle! Viihdyttäviä faktoja villisti levinneiden tarinoiden oikaisuksi esimerkiksi Napoleonin pituudesta, Isaac Newtonista ja omenasta sekä kakusta ja Marie-Antoinettesta. Lyhyet ja mukavan rennolla otteella kirjoitetut jutut voi kirjasta lukaista mieleisessään järjestyksessä omaan tahtiin. Historiaa kevytversiona! Suosittelen ihan kaikille.

skk_suosittelija_Katja_180

                                                   – Katja Joensuun myymälästä

Niinhän se oli, että Julius Caesarin viimeiset sanat olivat ”Sinäkin Brutukseni”. Tai että orjat rakensivat Egyptin pyramidit, Kolumbus löysi Amerikan ja Luther naulasi teesinsä Wittenbergissä kirkon oveen. Pajunköyttä! Joskus vain hyvä tarina jää elämään itsestään selvänä totuutena historiasta, kuten se, että Newton hoksasi painovoiman lain omenan kopsahtaessa hänen päähänsä. Historiantutkijat Åke Persson ja Thomas Oldrup kirjoittavat historian harhakäsityksistä ja niiden takana olevista todellisista tarinoista sekä vakavissaan että viihdyttävästi. Maailman pisin pajunköysi sopii kaikille niille, jotka ovat joskus kertoneet tarinaa todellisesta elämästä ja pistäneet puolet omiaan – eli meille kaikille. Kirjassa on myös Suomen historian harhakäsityksiä, kuten sitkeä ”totuus” Ahti Karjalaisen tankeroenglannista. Itse asiassa Karjalainen osasi sen verran hyvin englantia, että hän suomensi Johan Maynard Keynesin pääteoksen. Maailman pisin pajunköysi on itsenäinen jatko-osa teokselle Maailmassa on virhe, joka on ollut sekä Ruotsissa että Suomessa myyntimenestys. 

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top