Iida Rauman loistelias romaani Reviewed by Momizat on . Iida Rauma: Seksistä ja matematiikasta Kirja kertoo sekä seksistä että matematiikasta, mutta todella monesta muustakin kiinnostavasta asiasta. Kaikin puolin yll Iida Rauma: Seksistä ja matematiikasta Kirja kertoo sekä seksistä että matematiikasta, mutta todella monesta muustakin kiinnostavasta asiasta. Kaikin puolin yll Rating: 0

Iida Rauman loistelias romaani

skk_suosittelija_Johanna180

Iida Rauma: Seksistä ja matematiikastaseksista_ja_matematiikasta180

Kirja kertoo sekä seksistä että matematiikasta, mutta todella monesta muustakin kiinnostavasta asiasta. Kaikin puolin yllättävästä kirjasta on vaikea arvata mitä seuraavilla sivuilla tapahtuu. Juoni voi rönsyillä pissahädän kuvailusta ilmaston lämpenemisen pohdiskeluun tai kehitysvammaisen lapsuusmuistoista nykytaiteen kohtaamiseen. Fyysinen maailma ja matemaattinen todellisuus kohtaavat luontevasti myös yliluonnollisen puolen outoine hajuineen ja kummittelevine koirapoikineen. Hieno kirja avarakatseisille lukijoille. Ajankohtaisten teemojen runsaudesta ja katkelmallisen nopeatempoisesta kerronnasta tulee mieleen Jussi Valtosen Finlandia-voittaja He eivät tiedä mitä tekevät.

– Johanna Kampin myymälästä

Saksaan asettunut suomalaismatemaatikko Erika on vältellyt koko elämänsä pimeyttä, järjettömyyttä, kosteutta ja kuvottavaa hajua. Sitten pahin tapahtuu, ja Erikan on paettava kotimaahansa. Samoihin aikoihin Suomenlahdella öljytankkeri valuttaa sisältönsä mereen. Varsinainen katastrofi syntyy kuitenkin siellä, missä laivat kuljettavat lastinsa luotettavasti perille. Iida Rauma kirjoittaa kriisiytyvästä elämäntavastamme ja rajoihinsa törmäävästä järjestä. Lajikadon, lämpenevän ilmaston ja yleisen epävakauden maailmassa on kysyttävä, mikä ajattelussamme on johtanut meidät tähän. Seksistä ja matematiikasta on loistelias romaani kummituksista ja ihmisistä, unihalvauksista ja rytmihäiriöistä ja peruttamattomista virheistä. Se on romaani Erikan pissahädästä ja seksuaalisesta halusta. Järki kiskoo meitä tuhoon, rakkaus ei voita kaikkea, ja rappukäytävässä odottaa se, jonka kaikista vähiten haluaisit kohdata.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top