Odotettu uutuus Neljäntienristeyksen kirjoittajalta Reviewed by Momizat on . Tommi Kinnunen: Lopotti Lopotissa on Kinnusen esikoisteoksesta Neljäntienristeyksestä tuttuja henkilöitä, mutta tarina on ihan omansa ja sijoittuu ajallisesti l Tommi Kinnunen: Lopotti Lopotissa on Kinnusen esikoisteoksesta Neljäntienristeyksestä tuttuja henkilöitä, mutta tarina on ihan omansa ja sijoittuu ajallisesti l Rating: 0

Odotettu uutuus Neljäntienristeyksen kirjoittajalta

Tommi Kinnunen: Lopotti

lopotti180Lopotissa on Kinnusen esikoisteoksesta Neljäntienristeyksestä tuttuja henkilöitä, mutta tarina on ihan omansa ja sijoittuu ajallisesti lähemmäs nykypäivää. Sukutarinan keskiössä on sokea Helena sekä hänen homoseksuaalinen veljenpoikansa Tuomas. Molemmat poikkeavat yleisestä normista, joten he pyrkivät muilta osin täyttämään ympäröivän yhteiskunnan odotukset niin hyvin kuin pystyvät. Sokean pitää kulkea ryhdikkäänä ja oppia askelmäärät ulkoa, jotta kävely on luontevan näköistä. Helena tuntee itsensä Helsingin keskustassa tutkimusmatkailijaksi, jota alkuasukkaat seuraavat viidakon uumenista. Kirjan lukujen osuvat otsikot on lainattu ikivihreistä lauluista. Myös Kinnusen omassa tekstissä on siteerattavaksi sopivia lauseita, kuten ”Aikuisuus ei ala tietystä iästä, vaan vasta sitten kun ei enää ole ketään, jonka edessä olla lapsi”. Suosittelen lämpimästi, yhtä hyvä kuin Neljäntienristeys.

skk_suosittelija_Johanna180                                                   – Johanna Kampin myymälästä

”Älä koskaan ala joksikin vain siksi että joku toinen niin tahtoo.” Selkosten kylän Helena on vasta yhdeksän, kun hänet temmataan juuriltaan ja lähetetään yksin sokeainkouluun viisikymmenluvun Helsinkiin. Vähitellen hän opettelee ison kaupungin tuoksut, äänet, askelmäärät. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Helenan veljenpoika Tuomas muuttaa omasta halustaan etelän yliopistokaupunkiin. Tuomas tahtoo täyttää vaatimukset ja odotukset. Salaa hän haaveilee omasta perheestä. Etelässä hän myös tutustuu tätiinsä uudella tavalla. Millaista on elää koko elämänsä sivullisena, toivoa että eräänä päivänä ihmiset eivät kiinnittäisi huomiota eroihin vaan yhtäläisyyksiin? Millaista on kulkea pitkä matka tullakseen siksi, joka tahtoo olla tai joka ehkä jo oli? Tommi Kinnunen kirjoittaa vahvasti toiseudesta ja oman tien löytämisestä, halusta tulla isäksi sekä taidosta olla äiti. Lopotti jatkaa menestysromaani Neljäntienristeyksen tarinaa, mutta on oma itsenäinen teoksensa. Tommi Kinnunen on (s.1973) työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. Hän on kotoisin Kuusamosta ja asuu tällä hetkellä Turussa. Kinnusen esikoisteos Neljäntienristeys (2014) on ollut myynti- ja arvostelumenestys, jonka oikeudet on tähän mennessä myyty neljääntoista maahan.

Neljäntienristeys180

Tommi Kinnusen menestynyt esikoisromaani Neljäntienristeys saatavana nyt myös pokkarina!

 

 

 

 

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top